Spinaziesalade met pijnboompitten

Spinaziesalade met pijnboompitten

Spinaziesalade met pijnboompitten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 sneetjes wit of lichtbruin brood
1 teentje knoflook, gehalveerd
4-6 el olijfolie
2-3 el pijnboompitten
1-2 el citroensap
zout en peper
½ tl mosterd
2 sjalotjes, in heel dunne ringen
300-400 gr jonge spinazieblaadjes, harde steeltjes verwijderd.

Bereiden

Rooster de sneetjes brood krokant. Wrijf ze vervolgens in met de knoflook en sprenkel er 1-2 el olie over. Snijd het brood in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten krokant in een droge koekenpan. Meng voor de dressing citroensap met zout, peper, mosterd en 3-4 el olie en roer de sjalotjes erdoor. Meng de dressing luchtig door de spinazie. Strooi de croutons en pijnboompitten erover. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken